20:04
Шахрайські схеми в МФО: як не стати жертвою

Шахрайські схеми в МФО: як не стати жертвою

Оформлення мікропозики – відмінний спосіб швидко отримати суму, якої бракує до зарплати або іншого фінансового надходження. Така фінансова допомога оформлюється швидко, а процент відмов в МФО порівняно з банками мінімальний. У цьому криються основні причини популярності мікропозик. 

Швидко оформити мікрокредити у Києві можна, перейшовши за посиланням https://microcredits.com.ua/mikrokredity-v-kieve на сайт із переліком перевірених і надійних МФО. Важливо враховувати, що поряд зі зростанням інтересу споживачів не менш привабливими стають мікрофінансові організації і для шахраїв, які прагнуть реалізувати свої схеми, обдурити позичальників. Яку саме небезпеку несуть нечесні ділки та як не стати їхньою жертвою, розберемося далі.

Оформлення позики за допомогою сервісу «Мікрокредити»

Чим небезпечні нечесні МФО

Шахраї, які діють у будь-якій сфері, прагнуть обдурити звичайних громадян, нажитися за чужий рахунок. У сфері мікрокредитування такі можливості виникають завдяки:

  • Оформленню фіктивної заявки. Для цього створюються так звані фішингові сайти, адреса яких може відрізнятися від справжньої всього однією буквою. Але все ж таки це не офіційний сайт конкретної МФО, а шахрайський ресурс. Він і візуально повністю повторює справжній. Коли користувач заповнює тут заявку, гроші не приходять на вказану карту, але у строго зазначені терміни «кредитор» починає вимагати повернення боргу. Щоб розібратися з неприємністю, достатньо написати заяву в правоохоронні органи, але ще краще уважно перевіряти адресу ресурсу.
  • Одержанню приватних даних про людину. Тут за аналогією з першою схемою створюється фішинговий сайт, але мета шахраїв – отримати відомості. Стандартні вимоги при оформленні мікропозики – вказати паспортні дані та номер банківської картки. Саме ці відомості потрапляють до шахраїв після заповнення заявок. Маючи в своєму розпорядженні такі дані, зловмисники можуть спробувати оформити кредит на конкретного громадянина, зареєструвати юридичну особу або виконати інші неправомірні дії.
  • Вимогам незаконної винагороди. Шахраї можуть передбачити у договорі неймовірно високі відсотки, величезні штрафи та навіть заставу майна. На такий прийом можуть потрапити позичальники, які не читають документи і при цьому ставлять свій підпис.

Практично у кожній ситуації можна знайти вихід. Але це марнування часу і грошей на послуги правозахисників – набагато простіше уникнути неприємності, ніж викручуватися з неї.

Як оформити мікропозику у надійній компанії

Потрібно починати з вибору перевіреної МФО. Актуальний перелік таких компаній представлений на сайті сервісу «Мікрокредити». Тут можна в будь-який час ознайомитися з пропозиціями різних МФО, а також отримати іншу корисну інформацію (про порядок виплат, кредитні канікули та ін). 

Категория: Разное | Просмотров: 96 | Добавил: aleksanya9393 | Теги: кредит, МФО | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar